Gasilniki z gasilnim prahomNa voljo 7 izdelka(ov).

Gasilniki z večnamenskim ABC prahom izpolnjujejo vse zakonsko in tehnično določene pogoje, ki jih je predpisala Evropska skupnost.
Gasilni prah kemijsko ni reaktiven in je tudi neprevoden za električni tok, zato se ga lahko uporablja za gašenje praktično vseh vrst požarov.

Namenjen je gašenju požarov trdih snovi (tip A), vnetljivih tekočin (tip B) in plinov (tip C). Glede na specifike so gasilniki z gasilnim prahom najbolj razširjeni in cenovno dostopni.

Gasilniki na prah so najbolj primerni za uporabo na prostem ali v večjih prostorih (vozila, počitniške prikolice, skladišča, pokrita parkirišča, hale,...). Ob aktivaciji se gasilni prah izredno hitro širi in (lahko) povzroči dražeče občutke pri ljudeh. To lahko pri zdravstveno občutljivih ljudeh povzroči zdravstvene težave.

Novejše verzije gasilnikov z gasilnim prahom so pod stalnim tlakom potisnega plina dušika (N2). Ali je gasilnik pod stalnim tlakom nam nakazuje manometer. Manometer nam pove ali je pritisk potisnega plina še dovolj visok za normalno uporabo gasilnika. Z njegovo pomočjo tudi »laik« opazi ali je gasilnik uporaben ali ne.

Prednosti gasilnikov z gasilnim prahom:
• cenovno dostopen;
• širok spekter uporabe glede na tip požara katerim je namenjen (tip A, tip B, tip C);
• primeren za uporabo na prostem;
• gasilniki so enostavni za uporabo.

Košarica  

(prazno)

Novi izdelki

Ni novih izdelkov